5 Ekim 2016 Çarşamba

Künefe Yapımı

Künefe poşetini aç
altını kenarlarını temizle
Pense , teryağı , sıvıyağ, döndürme demiri, bıçak hazırla
Künefeyi 1 dak. kısık ateşte ısıt
Sıvıyağı kenarlarına dök
1 dak bekle
Kenarlarına 4-5 parça tereyağı koy
Tereyağını kaldır
Kısık ateşte 5-6 dak bekle
Altını kontrol et kızarmasını bekle
İçinde fazla yağ varsa akıt
Bıçakla Künefeyi havada tut, Tabağı çarpıp temizle
Künefeyi ters çevir
Kısık ateşte bekle
Altını kontrol et, Kızardıysa ocağı kapat
Bolca şerbet dök
Servis ise  tabak ve peçete koy.
Fıstıklı ise üstüne bir miktar fıstık 3-4 yerine koy
Tabağa koyup servis yap
Küçük su  ver
Paket ise Paket tabağının içine koy, üstünü kapat ,
Fıstıklı ise yanına fıstık kabı koy

Hiç yorum yok: