24 Haziran 2014 Salı

ev nasıl boyanır , How to paint home

Öncelikle dikkat etmemiz gereken hususları bir yazalım
1) Vaktiniz bol olmalı acele yapmamanız lazım
2) Hava biraz sıcak olmalı
3) Kaliteli malzeme boya ve tavan ile duvara farklı fırça almanız lazım
4) bir de yardımcınız olmalı
5) Renk karışımı yaptırıyorsanız biraz fazla alın çünkü sonradan aynı rengi makinede tutturamıyorlar.



Boya olarak silinebilir mat ipek vs.. boya alınız. Tavan boyası beyaz su bazlı olacak yere dökülse de kolayca çıkar.
Gerekli malzemeler, : Rulo fırça 2 adet duvar ve tavan için, bantlar kapılar için (mümkünse kapıları sökün ), hışır, kalın naylon yerler için gazete, yerler için , spatula bez silmek için ,Eski şort ve tşört havlu silinmek için, tahta - karıştırmak için, Şapka, gözlük

 rulo süzgeç


tiner

Önce duvarları süngerle arap sabunlu su ile silelim. Duvarlarda pürüz varsa spatula bıçak vs.. temizleyelim. Boşluk varsa delik vs.. alçı ile 1 gün öncesinden kapatıp zımpara ile düzleyelim.  Eşyaları hışırla kaplayalım mümkünse çıkartalı değilse içlerini boşaltalım.Çivi vs.. çıkartılmalıdır.
Kapı pencere kenarları ve pervazlar bantlanmalı, Elektirik kapatılarak lamba,priz vs.. sökülüp bantlanmalıdır.
Nasıl bağlandığı resmedilip sonra AYNI ŞEKİLDE bağlanmalıdır
Boyalarda %15 - 25 su karıştırılabilir yazar, ilk başta %10 kadar su koyup tahta ile iyice karıştıralım Ruloyu az batırıp  süzgeçten geçirin ilkinde duvara hızlıca geniş yüzeye sürün ki akmasın .

Tavan Boyama

Tavan boyarken şapka ve boya gözlüğü takarsanız iyi olur. Boyanın kıvamı koyu olmamalı rahat sürülebilir bir biçimde olmalıdır. Tavan boyarken bir dıra halinde baştan sona kadar boyanmalı ve boyarken fırçanın yönü değiştirilmelidir. Çünkü demir olan kısıma dajha çok bastırılmaktadır. ve 2 sıra boyandıkan sonra yarım boy fırça ile tam sıra ileri geri gidilerek iz olmaması sağlanmalıdır. bu sırada da fırça yönü değiştirilmelidir.  Ara ara boyaya çok az su katılarak koyulaşması önlenmelidir.Yine tüm sıra ileri geril boyasız gidilerek izler engellenmelidir.

Kartonpiyer kısımlar kesme fırçalarıyla ayrıca boyanmalıdır.

Duvar boyama
Renk değiştirilecekse önce tavan boyasıyla bir kat duvarlar boyanmalı 1 saat sonra duvar boyamaya geçmelidir. Duvar fırçası takılmalı ve az az sulandırarak akıcı bir kıvamdan sonra tavan boyar gibi iz yapmadan fırça yönü değiştirilerek tek yönde boyama yapmalıdır. biraz yaptıktan sonra yapılan yerler boyasız olarak üzerinden ileri geri tam boy geçilerek izler engellenmelidir. Akan boyalar iz yapmaması için spatula veya bıçakla temizlenmelidir.

Önce duvarın alt ve üst kısımları  1 metre kadarı ,geniş kesme ile biraz boyanıp sonra bu arada kalan kısımlar rulo ile boyanıp alt ve üstlerin orta ile yedirilmesi sağlanmalıdır. Yoksa üstte ve altta çizgiler olacaktır.

En sonunda küçük kesme ile tüm kenerlar, kartonpiyerler tek tak sıra sıra boyanmalıdır.

Temizlik
Su bazlı lekeler sıcak su ve bezle çıkarken bir sert fırça ve bulaşık teli işinizi kolaylaştıracaktır.
Sentetik boyalar ise tinerle  sıcak su ve fırçayla çıkmaktadır. Dökülen boyaları dert etmeyin biraz uğraşla çıkarlar.



Hiç yorum yok: